header afbeelding
Over de Vrienden van ZorgSaam 

Op 27 augustus 2020 is de Stichting Vrienden van ZorgSaam opgericht. 

Wij richten ons op projecten die de kwaliteit van zorg en het welzijn van patiënten, cliënten, bewoners en medewerkers van ZorgSaam verbeteren. Extra’s die enorm belangrijk zijn, maar niet uit het reguliere zorgbudget betaald kunnen worden.

Het ontwikkelen en realiseren van projecten doen wij niet alleen. Daarbij zoeken wij nadrukkelijk samenwerking met de Zeeuws-Vlaamse gemeenschap, onze vriendengroep.

Uitgangspunten

Vanzelfsprekend onderschrijven wij de kernwaarde van ZorgSaam: Persoonlijk, Vitaal en Samen. Daarnaast zetten wij het model “Positieve Gezondheid” van Machteld Huber centraal. Dit model heeft een bredere kijk op gezondheid dan enkel het aan- of afwezig zijn van gezondheidsklachten. Er zijn zes dimensies gedefinieerd die van invloed zijn op gezondheid. Daarbij ligt het accent niet op ziekte, maar op mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Lees verder

 

Het bestuur

Het bestuur van de Stichting Vrienden van ZorgSaam zet zich actief in voor de realisatie van de projecten en doelstellingen van de stichting.

Het bestuur is onbezoldigd. Dat wil zeggen dat zij geen vergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden. ​​​​​​​


Lees verder
vrienden-van-groepsfoto_bestuur

Rianne Vons (voorzitter)

Directeur - Bestuurder Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen


"​​​​​​​ZorgSaam is een prachtige organisatie en ongelooflijk belangrijk voor Zeeuws-Vlaanderen.

Daarom zet ik me heel graag in om met deze stichting projecten te initiëren en te organiseren die niet uit het reguliere zorgbudget gefinancierd kunnen worden. Met deze projecten willen we een bijdrage leveren aan het welzijn van patiënten, cliënten, medewerkers en ook de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen."

​​​​​​​Marja van Jole

Voormalig leidinggevende ZorgSaam Ziekenhuis


"Na een mooi en uitdagend werkzaam leven in de Nederlandse gezondheidszorg en de noodhulp, zet ik mijn kennis en ervaring nu graag in voor dit mooie initiatief in het door mij zo geliefde Zeeuws- Vlaanderen."

​​​​​​​Lieneke de Wolf

Oprichter en eigenaar van Get a Grip


“Ik ben een geboren en getogen Zeeuws-Vlaamse en inmiddels woonachtig net over de grens in De Klinge met man en twee zoons. In het dagelijks leven run ik met veel plezier mijn online marketing bedrijf Get a Grip, gevestigd in Terneuzen, samen met mijn enthousiaste team. Qua gezin en werk genoeg te doen: daarnaast vind ik het fijn om wat te kunnen doen voor een belangrijke sector in de regio waar ik woon, werk en leef: de zorg. Vroeg of laat hebben we het allemaal nodig, en we mogen trots zijn op de zorgvoorzieningen die we in Zeeuws-Vlaanderen hebben. En samen met (liefst heel veel ) vrienden van Stichting Vrienden van ZorgSaam en de andere bestuursleden wil ik net die extra’s mogelijk maken die onze Zeeuws-Vlaamse zorg nog mooier en beter maken."


​​​​​​​Ivo Mattheeuws

Directeur Real Estate Development bij Kennedy West Vastgoed en Albert Heijn Hulst


"Juist in deze tijd is het belangrijk om de zorg een extra steuntje in de rug te geven."

Albert Jan Breukelman

Neuroloog bij ZorgSaam


"Sinds 1 augustus 1989 ben ik werkzaam als neuroloog bij ZorgSaam ziekenhuis. Ik doe mijn uiterste best om de aan mij toevertrouwde patiënten zo goed mogelijk te helpen. 


​​​​​​​Toen ik gevraagd werd om toe te treden tot het bestuur van de Stichting Vrienden van ZorgSaam heb ik volmondig ja gezegd. Het is ons streven om met donatiegelden innovatieve zaken of andere initiatieven te helpen realiseren, die de zorg ten goede komen maar niet uit de reguliere zorgkosten kunnen worden bekostigd. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij!"

Ondersteuning 


Het bestuur van de stichting wordt ondersteund door een medewerker van ZorgSaam; Judith van Loon, communicatieadviseur.

Lees verder

Judith van Loon (ambtelijk secretaris)vrienden-van-groepsfoto_bestuur

Deze website gebruikt cookies om je beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Ga je akkoord met de cookies?